Stemmen op favoriet voor Academische Jaarpijs

11 oktober 2010

De finale van de Academische Jaarprijs 2010 vindt plaats op 27 oktober in de Stadsgehoorzaal te Leiden. Deze jaarlijkse prijs is bestemd voor de beste 'vertaling' van wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek.

Nieuw element is dat ook een Publieksprijs wordt uitgereikt. Iedereen kan nu al stemmen op één van de vijf genomineerde teams via de website labyrint.nl/publieksprijs van het wetenschapsprogramma Labyrint van VPRO/NTR. Tijdens de finaledag strijden vijf genomineerde teams van verschillende universiteiten om de Academische Jaarprijs. Het team van Oscar Gelderblom, lid van De Jonge Akademie, doet met 'Het Spel van de Gouden Eeuw' zelfs voor de tweede keer een gooi naar een uitverkiezing. De Academische Jaarprijs is bestemd voor de beste 'vertaling' van wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek.

Het team met het meest creatieve communicatieplan ontvangt uit handen van D66 voorman Alexander Pechtold de hoofdprijs van 100.000 euro om het ingediende plan te realiseren. Nieuw element is dat ook een Publieksprijs wordt uitgereikt. Iedereen kan nu al stemmen op een van de vijf genomineerde teams via de website labyrint.nl/publieksprijs van het wetenschapsprogramma Labyrint van VPRO/NTR. Het winnende team krijgt zendtijd in een aflevering van Labyrint.