Tentoonstelling Jodenvervolging in foto's. Nederland 1940-1945

28 januari 2019

Op 28 januari 2019 is in het Nationaal Holocaust Museum i.o. de door het NIOD-KNAW samengestelde tentoonstelling De Jodenvervolging in foto’s. Nederland 1940-1945 geopend. De tentoonstelling is een samenwerkingsverband van het Joods Cultureel Kwartier, het NIOD-KNAW en het Topographie des Terrors in Berlijn.

De vervolging van de joden in Nederland tijdens de Duitse bezetting is uitvoerig in beeld gebracht. Zowel professionele fotografen als amateurs maakten aangrijpende foto’s van deze donkere periode. Veel foto’s zijn bewaard gebleven. Daarin onderscheidt Nederland zich van andere door nazi-Duitsland bezette landen.

Locatie

Nationaal Holocaust Museum i.o., Plantage Middenlaan 27, 1018 DB Amsterdam

Datum

28 januari 2019 - 6 oktober 2019

Meer informatie

Website NIOD-KNAW

Over het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. De expertise van het NIOD ligt bij de verspreiding van kennis over de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en genocide. Naast wetenschappelijk onderzoek biedt het NIOD een inhoudelijk sterke en intensieve dienstverlening. Zowel professionals als particulieren kunnen bij het NIOD terecht voor informatie of het raadplegen van de uitgebreide collectie.

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD - KNAW) is gevestigd in Amsterdam (Herengracht 380, 1016 CJ Amsterdam).

 

Logo NIOD