Open Monumenten Dag in het Trippenhuis

28 augustus 2018

Dit jaar is het Trippenhuis tijdens de Open Monumenten Dag op 8 en 9 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Dit jaar staat Open Monumenten Dag in het teken van Europa en in Amsterdam staat specifiek de vraag centraal, Typisch Amsterdams?

De grachtenhuizen, de hofjes en de kerken die Amsterdam zo typeren, openen dit jaar hun deuren. Ter gelegenheid van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed bekijken we de stad door een Europese bril en ontmoeten haar inwoners, die vanuit hun land van herkomst een stukje Europa de stad binnenbrachten. Zij vertellen de verhalen van vluchtelingen, wetenschappers en handelsopportunisten, die hun stempel drukten op de stad. Ook de stenen krijgen dit jaar een stem; materialen van heinde en verre die van het moerassige Amsterdam een stad van marmer en natuursteen maakten. Tijdens deze editie van Open Monumentendag Amsterdam zal blijken dat het juist het niet-Amsterdamse is, wat Amsterdam zo typisch maakt.

In het Trippenhuis zal duidelijk worden dat de gebroeders Trip zonder hun ijzergieterijen in Zweden hun huis niet de grandeur hadden kunnen geven die nu nog zichtbaar is in het monument. 

Het Trippenhuis is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Met een gids kunnen groepen van maximaal 20 personen ieder kwartier het monument bezoeken.