Toekenningen KNAW Van der Gaag beurs 2017

Twaalf jonge gedragswetenschappers gaan naar het buitenland met een KNAW Van der Gaag beurs

20 december 2017

Twaalf jonge onderzoekers op het terrein van de gedragswetenschappen gaan het komende jaar op bezoek bij een onderzoeksinstelling in het buitenland met een KNAW Van der Gaag beurs. Deze beurzen zijn bestemd voor promovendi of jonge postdocs en bedragen maximaal € 9.700. In het afgelopen jaar ontving de KNAW 37 aanvragen.

Een van de beurswinnaars is postdoc-onderzoeker Nadine Bol bij de Universiteit van Amsterdam. Voor haar onderzoek over online gedrag van mensen die gezondheidswebsites bezoeken of gezondheidsapps gebruiken reist zij af naar de University of California. 

Ook gaat Marieke Sleijpen, docent in de klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht, drie maanden naar de afdeling Child Development and Mental Health van het Norwegian Institute for Public Health in Oslo. Daar zal ze samenwerken met wetenschappers die de psychosociale gezondheid van jonge vluchtelingen in Noorwegen onderzoeken. 

Neuropsycholoog Jérôme Gijselaers gaat met zijn beurs aan de slag bij de School of Sport Exercise and Health Sciences van de Loughborough University. Hier onderzoekt hij het effect van zit-stabureaus op leren. Gijselaers is universitair docent bij de Open Universiteit.

Het volledige overzicht van toekenningen vindt u op de KNAW-website.

KNAW Van der Gaag beurs

Jonge veelbelovende onderzoekers op het terrein van wetenschappelijk onderzoek naar biologische, psychologische en sociale determinanten van menselijk gedrag komen in aanmerking voor een KNAW Van der Gaag beurs. De beurs is bedoeld voor een wetenschappelijk onderzoeksproject in het buitenland of een werkbezoek aan een buitenlandse instelling vanuit een Nederlandse instelling.