Persbericht NIOD-KNAW

Uğur Ümit Üngör benoemd tot bijzonder hoogleraar Holocaust- en Genocidestudies

18 december 2019

Uğur Ümit Üngör is per 1 februari 2020 benoemd tot senior onderzoeker aan het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust-, en Genocidestudies (een onderzoeksinstituut van de KNAW) en tot bijzonder hoogleraar Holocaust- en Genocidestudies aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.

Üngör is specialist op het gebied van vergelijkende genocidestudies. Als senior onderzoeker en hoogleraar zal hij een centrale rol spelen in het onderwijs en onderzoek op dit terrein, in het bijzonder binnen de internationale Master Holocaust and Genocide Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ook zal er een belangrijke rol voor hem liggen  in de wetenschappelijke en maatschappelijke discussies op het terrein van de holocaust- en genocidestudies. Daarnaast zal Üngör leiding geven aan het team Holocaust- en Genocidestudies aan het NIOD.

Volledige bericht

Lees het volledige bericht op de website van het NIOD-KNAW.

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. De expertise van het NIOD ligt bij de verspreiding van kennis over de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en genocide. Naast wetenschappelijk onderzoek biedt het NIOD een inhoudelijk sterke en intensieve dienstverlening. Zowel professionals als particulieren kunnen bij het NIOD terecht voor informatie of het raadplegen van de uitgebreide collectie.

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD - KNAW) is gevestigd in Amsterdam (Herengracht 380, 1016 CJ Amsterdam).


Logo NIOD