Vier talentvolle wetenschappers geselecteerd voor Lindau Ontmoetingsdagen

1 maart 2018

Ruim zeshonderd jonge wetenschappers uit meer dan tachtig landen en drieënveertig Nobelprijswinnaars ontmoeten elkaar deze zomer in Lindau voor kennisuitwisseling en inspiratie. Onder de wetenschappers zijn vier toptalenten uit Nederland: Myron Best, Tjitske van Engelen, Hendy Kristyanto en Hanna van Loo.

De KNAW heeft de kandidaten voorgedragen en de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen heeft de jonge wetenschappers geselecteerd. De KNAW draagt bij aan de deelnamekosten van door de KNAW voorgedragen deelnemers.

  • Myron Best, VU medisch centrum, Amsterdam
  • Tjitske van Engelen, Academisch Medisch Centrum, Amsterdam
  • Hendy Kristyanto, Leids Universitair Medisch Centrum, Leiden
  • Hanna van Loo, Universitair Medisch Centrum Groningen, Groningen

Vakgebied fysiologie en geneeskunde

De vakgebieden fysiologie en geneeskunde staan dit jaar centraal. Op het programma staan lezingen van en interactieve lunches met Nobelprijswinnaars, masterclasses, posterpresentaties, ‘Science Walks’ en diverse sociale evenementen.

Over de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars.

De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008. De 68ste Lindau Ontmoetingsdagen vinden plaats van 24 – 29 juni 2018.