Winnaars beurs KNIR Artist-in-Residence Rome bekend: Sytske Kok en Stefano Odoardi maken filmscenario 'Dark Matter'

2 juni 2016

Filmmakers Sytske Kok en Stefano Odoardi krijgen een beurs om in Rome drie maanden aan een filmscenario te werken. De prijs wordt vergeven door de Akademie van Kunsten (AvK) en het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR). In de film Dark Matter komen kunst en wetenschap bijeen: een natuurkundige die zich bezighoudt met donkere materie komt, als zijn zoon wordt ontvoerd, ook privé in aanraking met donkere zaken.

Kok en Odoardi zullen in de herfst van 2016 drie maanden wonen en werken in het gastenverblijf van het KNIR in Rome en krijgen daarnaast een beurs van € 1.900 euro per maand. Zij zullen hun verblijf afronden met een presentatie in Rome.

Over KNIR en Akademie van Kunsten

Van de Akademie van Kunsten zijn 46 vooraanstaande kunstenaars lid. De AvK heeft tot doel de stem te vertolken van de kunsten in de Nederlandse samenleving (inclusief de politiek) en de interactie tussen de kunsten onderling, de kunst en de maatschappij en tussen wetenschap en kunst te bevorderen.

Het Koninklijk Nederlands Instituut Rome is een Campus of Excellence van Nederlandse universiteiten. Het KNIR is het oudste en grootste van de Nederlandse wetenschappelijke instituten in het buitenland.

Website Akademie van Kunsten
Website Koninklijk Nederlands Instituut Rome