Zes veelbelovende wetenschappers ontmoeten in juni 37 Nobelprijswinnaars

26 maart 2013

Deze zomer ontmoeten zeven jonge onderzoekers uit Nederland 37 Nobelprijswinnaars tijdens de 63e Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars. De ontmoetingsdagen staan dit jaar in het teken van scheikunde.

De Nederlandse jonge wetenschappers die naar de Lindau Ontmoetingsdagen zullen afreizen zijn:

  • David Falck, Vrije Universiteit
  • Ivo Filot, Technische Universiteit Eindhoven
  • Verena Resch, Technische Universiteit Delft
  • Graham Ruiter, Weizmann Institute of Science (Israel)
  • Javier Ruiz Martinez, Universiteit Utrecht
  • Evelien van Schrojenstein Lantman, Universiteit Utrecht

De kandidaten zijn door de KNAW voorgedragen en door de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars geselecteerd.

Deelnemers

Samen met ruim vijfhonderd andere jonge wetenschappers uit de hele wereld ontmoeten zij tussen 30 juni en 5 juli 2013 37 winnaars van de Nobelprijs voor scheikunde. Op het programma staan lezingen van de Nobelprijswinnaars, plenaire discussies, thematische workshops en diverse sociale evenementen.

Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars. Afwisselend staan de vakgebieden chemie, natuurkunde en geneeskunde / fysiologie centraal. Elke vijf jaar is er een interdisciplinaire ronde. In 2004 is gestart met een tweejaarlijkse ontmoeting in de economische wetenschappen. De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008.