Zeven Nederlandse toptalenten naar Lindau Ontmoetingsdagen

10 maart 2020

Zeshonderdzestig jonge wetenschappers uit 101 landen en zeventig Nobelprijswinnaars ontmoeten elkaar deze zomer in Lindau voor kennisuitwisseling en inspiratie.

In verband met het coronavirus is deze bijeenkomst uitgesteld tot volgend jaar. 

Foto: Isaac Fryxelius, Pixabay

Onder de wetenschappers zijn zeven toptalenten uit Nederland: Sanne Boersma, Sanzhima Garmaeva, María Gélvez Rueda, Yaroslav Herasymenko, Laura Kervezee, Mike Pols en Kasper Spoelstra. De KNAW heeft de kandidaten voorgedragen en de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen heeft de jonge wetenschappers geselecteerd. De KNAW draagt bij aan de deelnamekosten van door de haar voorgedragen deelnemers. 

Geselecteerd zijn:

  • Sanne Boersma, Hubrecht Instituut
  • Sanzhima Garmaeva, Universitair Medisch Centrum Groningen
  • María Gélvez Rueda, Technische Universiteit Delft
  • Yaroslav Herasymenko, Universiteit Leiden
  • Laura Kervezee, Leids Universitair Medisch Centrum
  • Mike Pols, Technische Universiteit Eindhoven
  • Kasper Spoelstra, Technische Universiteit Delft

Vakgebied

Dit jaar staan de vakgebieden Chemie, Natuurkunde en Fysiologie of Medisch centraal. Het is de 5e interdisciplinaire bijeenkomst.
Van 28 juni tot en met 3 juli 2020 volgen deelnemers een programma met lezingen van en interactieve lunches met Nobelprijswinnaars, masterclasses, posterpresentaties, ‘Science Walks’ en diverse sociale evenementen.

Over de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars.

De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008. De 70e Lindau Ontmoetingsdagen vinden plaats van 27 juni – 2 juli 2021.