Zeven talentvolle wetenschappers geselecteerd voor Lindau Ontmoetingsdagen

5 maart 2019

Vijfhonderdtachtig jonge wetenschappers uit achtentachtig landen en tweeënveertig Nobelprijswinnaars ontmoeten elkaar deze zomer in Lindau voor kennisuitwisseling en inspiratie. Onder de wetenschappers zijn zeven toptalenten uit Nederland: Ivana Abramovic, Simon Baier, Vincent Debets, Alexei Filippov, Gal Lemut, Philine van Vliet en Guoji Zheng.

De KNAW heeft de kandidaten voorgedragen en de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen heeft de jonge wetenschappers geselecteerd. De KNAW draagt bij aan de deelnamekosten van door de haar voorgedragen deelnemers.

Geselecteerd zijn

  • Ivana Abramovic, Technische Universiteit Eindhoven
  • Simon Baier, Technische Universiteit Delft
  • Vincent Debets, Technische Universiteit Eindhoven
  • Alexei Filippov, Wageningen University & Research
  • Gal Lemut, Universiteit Leiden
  • Philine van Vliet, Universiteit van Amsterdam
  • Guoji Zheng, Technische Universiteit Delft 

Vakgebied natuurkunde

Het vakgebied natuurkunde staat dit jaar centraal. Van 30 juni tot en met 5 juli volgen deelnemers een programma met lezingen van en interactieve lunches met Nobelprijswinnaars, masterclasses, posterpresentaties, ‘Science Walks’ en diverse sociale evenementen.

Over de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars.

De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008. De 69e Lindau Ontmoetingsdagen vinden plaats van 30 juni – 5 juli 2019.