Zeven veelbelovende jonge wetenschappers naar Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

17 maart 2011

Vier promovendi en drie postdocs ontmoeten eind juni vijfentwintig Nobelprijswinnaars tijdens de 61e Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars. De 61e editie van de Lindau Ontmoetingsdagen staat in het teken van de fysiologie / geneeskunde.

Alle zeven door de KNAW voorgedragen kandidaten zijn door de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars geselecteerd. 

De geselecteerde jonge wetenschappers uit Nederland zijn:

  • Ahmad Aziz, Leids Universitair Medisch Centrum
  • Karlien Coene, UMC St Radboud
  • Jonathan Coutinho, Academisch Medisch Centrum
  • Lude Franke, Universitair Medisch Centrum Groningen
  • Dennis Vriens, UMC St Radboud
  • Diane van der Woude, Leids Universitair Medisch Centrum
  • Menno van Zelm, Erasmus Medisch Centrum

Deelnemers

Samen met ruim vijfhonderd andere jonge wetenschappers uit de hele wereld ontmoeten zij tussen 26 juni en 1 juli vijfentwintig winnaars van de Nobelprijs voor de Fysiologie en de Geneeskunde, waaronder Elizabeth Blackburn, Roger Tsien en Luc Montagnier. Op het programma staan lezingen van de Nobelprijswinnaars, plenaire discussies, thematische workshops en diverse sociale evenementen.

Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars. Afwisselend staan de vakgebieden chemie, natuurkunde en geneeskunde / fysiologie centraal. Elke vijf jaar is er een interdisciplinaire ronde. In 2004 is gestart met een tweejaarlijkse ontmoeting in de economische wetenschappen. De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008.