Zicht op 'Licht in het museum'

21 mei 2012

Op 30 mei vindt in het Trippenhuis van de KNAW een publiekssymposium plaats over 'Licht in het Museum'. Kunstenaars, kunsthistorici, restauratoren, architecten en lichtdeskundigen gaan tijdens deze middagbijeenkomst met het publiek in gesprek over het gebruik van licht in musea en bij tentoonstellingen.

Op 30 mei komen vragen aan de orde als: Hoe bepaalt de architectuur van een museum het omgaan met licht? Welke invloed heeft licht op onze perceptie van kunstwerken? Zien we de Nachtwacht bijvoorbeeld beter nu er LED-lampen op zijn gericht? Hoe staat het met de kennis over lichtgebruik in musea? Wat zijn de ontwikkelingen in de lichtindustrie?

Sprekers zijn Mick Eekhout, hoogleraar  productontwikkeling Technische Universiteit Delft, architect Hans van Heeswijk, verlichtingsontwerper Rienk Visser en Ysbrand Hummelen, restaurator-onderzoeker bij de Rijkdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daarnaast staat een interview op het programma met beeldend (licht)kunstenaar Peter Struycken en een forumdiscussie tussen sprekers en publiek onder leiding van kunsthistorica Debora Meijers.

Het programma start om 13.30 uur. Locatie is het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, Amsterdam.
Toegang is gratis, vooraf aanmelden verplicht.  Meer informatie.