Actueel

Onderzoek naar big data dwingt tot interdisciplinair teamwork

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Tien onderzoekers van start op Netherlands Institute for Advanced Study 05-02-2019

  Deze week is een nieuwe groep onderzoekers als fellow bij het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (een onderzoeksinstituut van de KNAW) begonnen. Elk jaar selecteert NIAS in totaal ongeveer vijftig talentvolle en gerenommeerde onderzoekers die zich aan het instituut in de Amsterdamse binnenstad volledig aan hun eigen onderzoek kunnen wijden, vrijgesteld van onderwijstaken. Ook kunstenaars, schrijvers en journalisten maken deel uit van de groep. 

 • Reactie KNAW op Plan S 04-02-2019

  De KNAW heeft een reactie opgesteld over Plan S ter versnelling van de transitie naar open access.

 • Opnieuw afstellen van hormoonproducerende cellen in de darm 31-01-2019

  Onderzoekers van de groep van Hans Clevers in het Hubrecht Instituut in Utrecht en hun collega’s werpen een nieuw licht op het ontstaan en de functie van hormoonproducerende cellen in de darm, en openen daarmee nieuwe deuren voor het afstellen van deze hormoonproductie voor de behandeling van ziektes.

 • Akademie van Kunsten kiest acht nieuwe leden 31-01-2019

  De Akademie van Kunsten krijgt acht nieuwe leden. De nieuwe leden zijn: Riek Bakker, Krisztina de Châtel, Anthony Heidweiller, Claudy Jongstra, Charl Landvreugd, Nelleke Noordervliet, Fiona Tan en Gwyneth Wentink. Leden van de Akademie van Kunsten zijn vooraanstaande kunstenaars uit de hele breedte van de kunsten. Zij worden gekozen op grond van nominaties. De nieuwe leden worden op 28 maart geïnstalleerd.

Meer KNAW-nieuws