Opdrachtonderzoek en academische vrijheid: hoe leid je samenwerking in goede banen? - 11 oktober 2021

Bedrijven, overheden en het maatschappelijk middenveld worden steeds vaker en intensiever betrokken bij de wetenschap en bij de financiering ervan. Te denken valt aan opdrachtonderzoek, maar ook aan andere vormen van (co-)financiering. Dit webinar onderzoekt hoe je samenwerking anno 2021 in goede banen leidt.

Terugkijken

Bekijk dit webinar op het YouTubekanaal van de KNAW

Sprekers:

00:01 Inleider en moderator is Wim van Saarloos, hoogleraar theoretische natuurkunde, oud-president van de KNAW en lid van de Commissie voor de Vrijheid van Wetenschapsbeoefening van de KNAW.

2:29 Janneke Gerards, hoogleraar fundamentele rechten aan de Universiteit Utrecht en lid van de Commissie voor de Vrijheid van Wetenschapsbeoefening van de KNAW

19:26 Linnet Taylor, hoogleraar International Data Governance aan de Universiteit van Tilburg, lid van De Jonge Akademie, en leider van een project over de impact van de private sector op de Nederlandse wetenschap (bijdrage in het Engels)

37:11 Peter Werkhoven, hoogleraar multimodal interaction in virtual environments aan de Universiteit Utrecht, lid van de Raad van Bestuur en chief scientific officer van TNO

55:34 Laura Menenti, chief science officer bij het ministerie van Justitie en Veiligheid

1:08:35 Discussie

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van al onze bijeenkomsten? Meld u aan via https://knaw.nl/blijfopdehoogte