Video-opnames 2015 - 2019

Bekijk een selectie van de opnames van de bijeenkomsten vanaf 2015 tot en met 2019 op deze pagina. Of bezoek ons videokanaal voor een volledig overzicht van onze video's.

Plan S, Open Access

Op 1 november 2018 hield de KNAW een discussiebijeenkomst over Plan S van een coalitie van nationale funding agencies, dat vanuit Nederland door NWO is ondertekend.

Bekijk de video's

Netwerken

Wat hebben netwerken voor transport, communicatie en energie met elkaar gemeen? En hoe efficiënt werken ze? Dit symposium op 16 oktober 2018 zocht een antwoord op deze vragen.

Bekijk de video's

KunstKennis

Serie van 4 bijeenkomsten binnen het programma De Maakbaarheid van onze Kennissamenleving.

Bekijk de video's

KNAW-colleges

Vanaf 2013 organiseert de KNAW speciale colleges van de Akademiehoogleraren. De colleges duren 45 minuten waarin de spreker de hoogtepunten van het onderzoek presenteert. Ook zijn/haar visie op het vakgebied als geheel komt aan de orde met aandacht voor vragen als hoe heeft het vakgebied zich de afgelopen decennia ontwikkeld? Wat zijn de baanbrekende ontdekkingen, wat de vernieuwende inzichten? En in welke richting zal het vakgebied zich gaan ontwikkelen?.

Bekijk de video's

Uit de kunst

In de reeks Uit de kunst staat elke maand een van de leden van de Akademie van Kunsten centraal. Hij of zij houdt eerst een lezing over zijn werk. Aansluitend wordt hij geïnterviewd over zijn ideeën over de rol van kunst in de samenleving, de relatie tussen kunst en wetenschap en nog veel meer.

Bekijk de video's

Vergeten schrijvers

Vergeten schrijvers

De wereld kent duizenden 'vergeten schrijvers'. Schrijvers die ooit bekend waren. Schrijvers die geroemd werden in hun eigen tijd, die tientallen boeken schreven, en die nog lang werden gelezen. Toch, in de loop van de tijd, verdwenen deze schrijvers en kwamen ze in de vergetelheid terecht. Tijdens dit minisymposium op 30 april 2015 werden enkele van deze 'vergeten schrijvers' herontdekt en opnieuw herinnerd.

Bekijk de video's

De toekomst van de architectuur

KNAW-minisymposium De toekomst van de architectuur

De toekomst van de gebouwde omgeving in Nederland zal grotendeels bestaan uit herbestemmen, aanpassen en intensiveren in gebruik. En omdat er in de afgelopen decennia (te) veel is gebouwd zal de bouwindustrie behoorlijk inkrimpen. Dit minisymposium op 24 februari 2015 gaat over de ontwikkeling van de architectuur in de komende jaren, ook in het licht van vergrijzing en de verduurzaming van het energiegebruik.

Bekijk de video's