Actueel

KITLV presenteert onderzoek naar het koloniale en slavernijverleden van Rotterdam

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • ‘Mede dankzij de Ter Meulen Beurs ben ik meermaals in Toronto geweest’ 04-03-2021

  Op 2 februari verdedigde Ania Fiksinski met succes haar proefschrift ‘A Genetics-First Approach to Understanding Variation in Neuropsychiatric Outcomes: The 22q11.2 Deletion Syndrome’, die onder andere door de KNAW Ter Meulen Beurs tot stand is gekomen, doordat ze nauw kon samenwerken met onderzoekers van de universiteit van Toronto, Canada.

 • Terugblik webinar: Waarom we ons (niet) aan de regels houden 24-02-2021

  De naleving van regels was zelden zo het middelpunt van nationale discussie. Wat weten we uit onderzoek over naleving van gedragsrichtlijnen, al dan niet opgelegd door de overheid? In het webinar 'Waarom we ons (niet) aan de regels houden' op 23 februari belichten deskundigen de gespannen relatie tussen de communicatie over wet- en regelgeving en de naleving ervan.

 • Samen verder met open science 24-02-2021

  Het Rathenau Instituut publiceert het rapport 'Samen verder met open science'. Hierin wordt onder meer onderzocht wanneer publieke betrokkenheid bij wetenschap betekenisvol is, en hoe deze kan worden georganiseerd. 

 • ComeniusFestival voor hoger onderwijsvernieuwers gaat door 22-02-2021

  Het ComeniusFestival op 1 maart gaat door onder de vlag van de KNAW. Door een hack van de servers bij NWO kan het NRO, waar het ComeniusNetwerk door wordt ondersteund, het festival momenteel zelf niet verzorgen. 

Meer KNAW-nieuws