Locatieverhuur

Het Trippenhuis is met haar historische architectuur een bijzondere locatie voor uw evenement.

Het Trippenhuis werd tussen 1660 en 1662 gebouwd als woonhuis voor de broers Louys en Hendrick  Trip, handelaren in koper, ijzer en wapens. Vanaf het begin van de 19e eeuw deed het dienst als zetel van de Akademie én als Rijksmuseum waar de Nachtwacht en andere bekende werken te bezichtigen waren. Toen het Rijksmuseum vertrok, bleef de Akademie en breidde zij over de jaren uit naar de omliggende grachtenpanden.

Een uitzonderlijke plek voor uw bijeenkomst

Al sinds de oprichting van de KNAW vinden er evenementen plaats in het Trippenhuis. Jaarlijks ontmoeten honderden gasten uit binnen- en buitenland elkaar in hier tijdens de meest uiteenlopende evenementen. Na een uitgebreide renovatie in, vormen het Trippenhuis en de omliggende grachtenpanden, samen het Trippenhuiscomplex. Deze bijzondere collectie van panden met elk een eigen uitstraling is het hart van wetenschap en kunst.

Naast haar eigen programmering stelt de KNAW haar bijzondere locatie beschikbaar voor congressen, presentaties, diners, workshops en vergaderingen. Het Trippenhuiscomplex ligt op een centrale locatie in Amsterdam, dichtbij uitvalswegen en met goede ov-verbindingen. Het biedt voor ieder evenement een geschikte ruimte; van historische stijlkamer voor een belangrijke presentatie, tot moderne en lichte zaal voor een (inter)nationaal congres. (Onze digitale brochure (pdf) is in ontwikkeling.)

Bekijk het Trippenhuiscomplex in 360 graden.

Het Trippenhuiscomplex opent haar deuren voor organisaties en evenementen die zich richten op wetenschap, kunst, technologie en onderwijs. Bent u benieuwd of uw bijeenkomst past bij onze doelstellingen of wilt u een voorstel ontvangen? Het KNAW Congresbureau kan u meer vertellen en helpt u graag met het plannen van uw evenement.

Vul het contactformulier in of neem telefonisch of per e-mail contact op.

Contact

KNAW Congresbureau
020 551 0782

tinbergenzaal-leeg-lowres

oude-vergaderzaal-lowres

zaalverhuur-lowres

zaalverhuur-kelder-lowres