Verbouwing Trippenhuis

490x220_gevelTrippenhuis.jpg

Het Rijksvastgoedbedrijf en de KNAW renoveren het, deels monumentale, Trippenhuiscomplex (Kloveniersburgwal 23 t/m 31). Groot onderhoud is noodzakelijk om het complex geschikt te maken voor de 21e eeuw. Ook wordt een aantal voorzieningen vernieuwd.  Zo is het Trippenhuis straks een inspirerende locatie om mensen en middelen bij elkaar te brengen en met kennis en creativiteit bij te dragen aan de ontwikkeling van onze samenleving.

Het Trippenhuis krijgt onder meer een nieuwe entree, dinerzaal, bedrijfsrestaurant, congreszaal, ontvangstruimten en twee nieuwe vergaderzalen. De verbouwingswerkzaamheden zijn gestart in het vierde kwartaal van 2017 en duren naar verwachting een jaar.

De verbouwing: wat staat er op de planning?

Verbouwen levert hinder op. Dit is helaas niet te voorkomen. De geluidsoverlast is meestal geconcentreerd in een periode van een week of enkele weken. Vooral de sloopwerkzaamheden veroorzaken hinder. Zodra de gevels dicht zijn, neemt de geluidsoverlast af.

Omdat elk persoon hinder op zijn/haar eigen manier ervaart, vindt de KNAW het belangrijk u via deze website te informeren over de werkzaamheden. Zodat u weet wat er speelt. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: of via de telefoon: 020 551 0996

Komende werkzaamheden

Hijswerkzaamheden donderdag 18 oktober
Voor Kloveniersburgwal 25 staat een hijs-sessie gepland voor donderdag 18 oktober. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 06.30 en 09.00 uur. De kraan komt te staan voor Kloveniersburgwal 25. De Kloveniersburgwal is dan tijdelijk gestremd. Beperkt bestemmingsverkeer blijft mogelijk.

Onderhoudswerkzaamheden voorzijde
Deze zijn inmiddels gestart. De verwachting is dat deze circa een maand in beslag zullen nemen.

Graafwerkzaamheden in de tuin van het Trippenhuis
Voor nieuwe elektravoeding vinden er graafwerkzaamheden plaats in de tuin van het Trippenhuis. Omdat er met de hand wordt gegraven, verwacht de aannemer dat deze werkzaamheden t/m week 46 zullen duren.

Congreszaal (achterzijde Kloveniersburgwal 27)

Sloopwerkzaamheden zijn afgerond. De opening op het dak (daklicht) is aangebracht. Op het dak komt straks een tuin met beplanting in verschillende hoogtes. De werkzaamheden concentreren zich nu voornamelijk binnen het pand. Een uitschuifbare tribune, uitbreiding van audiovisuele middelen en een plafond met apart instelbare verlichtingsmogelijkheden zorgen voor een prettige, moderne en multifunctionele zaal.