Avondwerkzaamheden 5 en 12 maart

Een groot deel van de sloopwerkzaamheden aan de achterzijde van Kloveniersburgwal 27 (voormalige congreszaal) is inmiddels afgerond. Voordat de aannemer verder kan met de ruwbouw zullen verschillende staalconstructies worden aangebracht. Gezien de kleine bouwlocatie en de slechte bereikbaarheid moeten de bouwmaterialen direct na aanlevering worden verwerkt.

Bestemmingsverkeer blijft beperkt mogelijk. Ook wanneer u uw auto aan de gracht heeft geparkeerd, kunt u uitrijden. Dit geldt niet voor de gemarkeerde parkeervakken die gereserveerd zijn voor de hijswerkzaamheden. Bewoners van de Kloveniersburgwal hebben inmiddels persoonlijk bericht gekregen.

Dit betekent dat elke keer als een last over het Trippenhuis wordt gehesen, waarvoor een grote kraan wordt ingezet, de staalconstructie direct wordt aangebracht voordat een volgende last kan worden gehesen. Dit betekent dat de aannemer twee maandagen langer doorwerkt.

Wat betekent dit voor u?

De werkzaamheden worden op maandag 5 maart en maandag 12 maart tot 23.00 uur uitgevoerd met een uiterste uitloop naar 24.00 uur. De aannemer zal gedurende de avond geen sloopwerkzaamheden verrichten, maar geluid van werklui en montagewerkzaamheden zal hoorbaar zijn. De aannemer volgt de normering voor avondwerk zoals opgegeven door de gemeente. Er komen geen extra bouwlampen, maar op de kraan zijn lampen bevestigd die zichtbaar zijn. 

Vanwege de avondwerkzaamheden op 5 en 12 maart zal de Kloveniersburgwal tijdelijk gestremd zijn. Het gaat dan op beide dagen om de volgende tijden: 12.00 – 24.00 uur. Ook dan blijft bestemmingsverkeer beperkt mogelijk met uitzondering van de gemarkeerde parkeervakken. 

Direct omwonenden hebben inmiddels een persoonlijke buurtbrief ontvangen.