Wat betekenen de werkzaamheden aan de Kloveniersburgwal voor u als omwonende?

Op maandag 10 december staat tussen 16.00 en 23.00 uur een hijs-sessie gepland voor de verbouwingswerkzaamheden aan het Trippenhuiscomplex.

Hijswerkzaamheden in de avond van 10 december 2018

Op maandag 10 december staat tussen 16.00 en 23.00 uur een hijs-sessie gepland voor de verbouwingswerkzaamheden aan het Trippenhuiscomplex. Een grote kraan hijst glasplaten en een koelmachine naar het dak aan de achterzijde, waarna de bouwmaterialen naar de bouwlocatie wordt verplaatst. De hijskraan komt voor Kloveniersburgwal 25 te staan.

Als gevolg hiervan zal de Kloveniersburgwal tussen 16.00 en 23.00 uur tussen de Nieuwe Hoogstraat en de Nieuwmarkt gestremd zijn. Bestemmingsverkeer blijft beperkt mogelijk. Ook wanneer u uw auto aan de gracht heeft geparkeerd, kunt u uitrijden. Er zijn geen parkeervakken gereserveerd voor de hijswerkzaamheden.

De hijswerkzaamheden vinden grotendeels ’s avonds plaats. De aannemer plaatst daarom een aantal bouwlampen. De lampen worden gericht op de achterzijde van het Trippenhuis zodat de buurt er zo min mogelijk last van heeft. Op de giek van de kraan is ook een bouwlamp bevestigd. Dit licht draait mee met de kraan en is noodzakelijk voor de veiligheid. De draaicirkel van de giek is korter dan van de kranen die eerder zijn gebruikt. Aangezien de aannemer de last ontvangt op het dak in de binnentuin, kunt u mogelijk ook gesprekken opvangen.

De buurt is per brief geïnformeerd.

Bewonersavond op 11 december

Aan het Trippenhuiscomplex aan de Kloveniersburgwal (huisnummers 25 t/m 31) vinden verbouwings- en renovatiewerkzaamheden plaats. U heeft mogelijk hinder ervaren van deze werkzaamheden. Het eind is echter in zicht. We nodigen u graag uit voor een informatieavond om u te informeren over de laatste fase.

Graag vertellen we u over de laatste onderdelen van de verbouwing, welke hinder we daarbij verwachten en de planning op dinsdag 11 december om 18.00 uur bij de KNAW, Kloveniersburgwal 29. Uiteraard kunt u ook vragen stellen. We verwachten om 19.30 uur te eindigen.

We hebben de buurt per brief uitgenodigd.