Bedrijfsbezoek aan NWO

De KNAW organiseert een bedrijfsbezoek aan NWO voor PhD studenten en Postdocs die hun carrièreopties willen ontdekken.

Het Loopbaancentrum KNAW organiseert een reeks bedrijfsbezoeken voor PhD studenten en Postdocs die hun carrièreopties willen ontdekken. Deelname aan een bedrijfsbezoek betekent het leren kennen van een interessante organisatie, het opdoen van contacten en ontdekken wat voor een carrière je ambieert. Het eerste bedrijfsbezoek vindt plaats bij de NWO.

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks bijna 900 miljoen euro in nieuwsgierigheid gedreven onderzoek, onderzoek met betrekking tot maatschappelijke uitdagingen en onderzoeksinfrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen. Naast de financiering van onderzoeksprojecten zijn nationale strategieontwikkeling en de stimulering van netwerkvorming via wetenschappelijke congressen belangrijke activiteiten.

Doelgroep

PhD kandidaten en Postdocs die hun carrièremogelijkheden willen ontdekken door een kijkje te nemen bij verschillende relevante organisaties.

Programma

We beginnen de dag met een rondleiding en kennismaking met de NWO als organisatie om erachter te komen wat zij allemaal doen en waarom dit een interessante werkplek is. Voor promovendi en postdocs liggen bij de NWO kansen om hun loopbaan te vervolgen als programmacoördinator of beleidsadviseur. Tijdens dit bedrijfsbezoek zullen NWO-werknemers uit deze functies daarom over hun rol vertellen. Ook kun je in gesprek gaan met een recruiter over wat je nodig hebt om hier te werken en om te kijken of zo’n functie bij je past. Vervolgens doe je een casusopdracht waardoor je al een voorproefje krijgt van de uitdagingen die je in de rol als programmacoordinator of beleidsmedewerker tegenkomt. We sluiten de dag af met een lunch waar je de mogelijkheid hebt om verder te praten met NWO-medewerkers. Om het netwerken te ondersteunen kun je een visitekaartje of CV meenemen.

Het bedrijfsbezoek duurt een halve dag en ziet er als volgt uit:

 • Rondleiding en kennismaking met organisatie
 • Presentatie over functies die voor promovendi en postdocs interessant kunnen zijn: programmacoördinator en beleidsmedewerker
 • Casusopdracht
 • Recruiter die vertelt wat je nodig hebt om bij de NWO te werken.
 • Lunch en netwerkmoment

Praktische Informatie en aanmelden

 • Duur: 10.00-14.00 uur
 • Datum: 8 oktober 2019
 • Taal: Engels
 • Locatie: NWO, Laan van Nieuw Oost-Indië 300 2593 CE Den Haag
 • Groepsgrootte: 30
 • Aanmelden voor het bedrijfsbezoek