Praten over je loopbaan

Voordat je gaat deelnemen aan een loopbaanontwikkelingsactiviteit wil je misschien eerst advies inwinnen of gewoon met iemand anders van gedachten wisselen. Dit helpt je de juiste keuze(s) te maken die aansluit(en) bij jou ontwikkeldoelen en inzicht te krijgen in de stappen die nodig zijn om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Loopbaanadvies kun je ook gebruiken als start van een individueel begeleidingstraject, bijvoorbeeld als voorbereiding op het schrijven van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP).

Binnen de KNAW kun je de volgende personen hiervoor benaderen.

P&O-adviseur

De personeelsadviseur van het bureau of instituut kan je helpen in kaart te brengen welke ontwikkelvragen je hebt en wat je kunt doen om hiermee aan de slag te gaan. Ook kun je via de personeelsadviseur meer informatie krijgen over het aanbod aan activiteiten van het Loopbaancentrum KNAW.

Medewerkers Loopbaancentrum

De medewerkers van het Loopbaancentrum kun je benaderen als je vragen hebt over je loopbaanontwikkeling of meer wilt weten over het aanbod aan activiteiten. Zij weten alles over (duurzame) loopbaanontwikkeling en kunnen je goed op weg helpen.  

Leidinggevende

Tijdens het jaargesprek bespreken medewerker en leidinggevende samen de behaalde resultaten en maken ze afspraken over de uitvoering van (toekomstige) werkzaamheden in de huidige functie. Het overleg is ook bedoeld om te praten over loopbaanontwikkeling op de langere termijn. Vragen die aan bod kunnen komen tijdens dit gesprek: welke nieuwe werkwijzen, middelen of verantwoordelijkheden heb ik nodig om kwaliteit te leveren, uitgedaagd te blijven, nieuwe kennis op de doen, vaardigheden bij te leren en mijn eigen loopbaan vorm te geven?

Externe gesprekspartners

Praat je liever met iemand van buiten de organisatie dan kun je een (loopbaan)coaching-traject aanvragen bij een extern trainingsbureau of een externe coach. Een externe gesprekspartner kan je helpen je loopbaan- of ontwikkelwensen op lange termijn helder te krijgen. Omdat dit vaak een uitgebreider proces is en er kosten aan verbonden zijn, die worden vergoed door de KNAW, stem je een verzoek hiervoor eerst af met je leidinggevende. Een aanvraag dien je vervolgens in bij het Loopbaancentrum KNAW.

Ben je ouder dan 45 jaar? Dan kun je gebruik maken van gratis loopbaancoaching, waarbij je zelf een coach kunt zoeken. Lees meer in de brochure Ontwikkeladvies Vijfenveertigplussers (pdf).

Ga zelf aan de slag

Wil je liever (eerst) zelfstandig aan de slag met loopbaanontwikkeling dan kun je op internet een aantal onlinetesten maken, die je meer inzicht geven in je persoonlijkheid, waarden, kwaliteiten en leerpunten. Ook kun je via het platform GoodHabitz op laagdrempelige manier en in je eigen tijd onlinemodules volgen.