Incompany- en extern trainingsaanbod

ABP informatiebijeenkomst: Zo zit dat met uw pensioen!

Tijdens deze bijeenkomst ontdekt u waar u allemaal rekening mee moet houden bij het regelen van uw pensioen. Onze samenleving verandert voortdurend en uw pensioen verandert mee. Zo zijn de AOW- en ABP-pensioenleeftijd verhoogd, en kent het ABP Pensioenfonds vanaf 2014 een lagere pensioenopbouw. Al deze veranderingen vergroten voor iedereen het belang om de juiste keuzes te maken voor het pensioen.

ABP informatiebijeenkomst: Zo zit dat met uw pensioen! - Lees verder...

Beïnvloedingsvaardigheden

In je dagelijkse werk speelt beïnvloeden een rol. Denk aan het creëren van draagvlak voor een project, mensen overtuigen van een bepaalde beslissing of het overbrengen van een idee. Wil je anderen beter meekrijgen, op het juiste moment, op een manier die bij jou past? Dan is deze training voor jou bedoeld. Door je invloed te vergroten, breng je jouw verhaal helder over, krijg je vertrouwen en heb je meer impact.

Beïnvloedingsvaardigheden - Lees verder...

Lean Six Sigma Green Belt (procesmanagement)

Hoe kun je efficiënter werken, kortere doorlooptijden genereren én de klanttevredenheid vergroten? Lean is een internationale methodiek om processen te verbeteren. Je leert problemen in processen opsporen, analyseren en reduceren. Daarnaast ontwikkel je de competenties om verbetertrajecten te leiden en veranderingen te borgen. Je brengt jezelf en de organisatie naar een hoger niveau. Deze training leidt je op voor het behalen van je Lean Green Belt-certificaat. die je ontvangt wanneer je de bijbehorende praktijkopdracht goed afrondt.

Lean Six Sigma Green Belt (procesmanagement) - Lees verder...

Lean Yellow Belt (procesmanagement)

Hoe kun je efficiënter werken, kortere doorlooptijden genereren én de klanttevredenheid vergroten? Lean is een internationale methodiek om processen te verbeteren. Je leert problemen in processen opsporen, analyseren en reduceren. Daarnaast ontwikkel je de competenties om verbetertrajecten te leiden en veranderingen te borgen. Je brengt jezelf en de organisatie naar een hoger niveau.

Lean Yellow Belt (procesmanagement) - Lees verder...

Leergang persoonlijk leiderschap voor academici

Je bent net gestart met leidinggeven: een leuke, maar ook een uitdagende klus. Tijdens deze leergang krijg je volop handvatten om je rol als leidinggevende met plezier en resultaat uit te oefenen. Je leert hoe je je persoonlijke effectiviteit kunt vergroten. Je ervaart hoe je op een slimme manier gesprekken kunt voeren en je scherpt jouw coachingsvaardigheden aan.

Leergang persoonlijk leiderschap voor academici - Lees verder...

LinkedIn Basistraining

Netwerken, onmisbaar bij het onderhouden van zakelijke contacten, gebeurt steeds vaker online, vooral via LinkedIn. Wie 'gevonden' wil worden, een baan of opdrachten zoekt, doet er goed aan dit netwerk te gebruiken, menen Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg, auteurs van het boekje Solliciteren via LinkedIn. Aan de hand van dit boek leer je tijdens deze training de ins en outs van het professionele netwerk.

LinkedIn Basistraining - Lees verder...

LinkedIn voor gevorderden

Netwerken, onmisbaar bij het onderhouden van zakelijke contacten, gebeurt steeds vaker online, vooral via LinkedIn. Wie 'gevonden' wil worden, een baan of opdrachten zoekt, doet er goed aan dit netwerk te gebruiken, menen Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg, auteurs van het boekje Solliciteren via LinkedIn.

LinkedIn voor gevorderden - Lees verder...

Loopbaanonderhoud

In deze training leer je zelf de regie over je loopbaan te behouden. Niet omdat je nú de stap naar buiten wilt zetten, maar om te zorgen dat je nu en over een aantal jaren nog steeds met plezier werkt. Om zelf het roer in handen te kunnen houden. Zo kun je met een gerust hart naar de toekomst kijken.

Loopbaanonderhoud - Lees verder...

Loopbaanvitaliteit 50+

Steeds meer 50+ en 60+ medewerkers hebben nog een actieve loopbaan voor de boeg. Sommige medewerkers willen graag doorwerken of nog aan iets nieuws beginnen. Anderen willen blijven doorgaan met wat ze doen of liever afbouwen. En er zijn er ook genoeg die nog geen plan hebben. Belangrijk is om in ieder geval een route te kiezen waarbij je vitaal blijft.

Loopbaanvitaliteit 50+ - Lees verder...

Voorlichting Mindfulness

Mindfulness is een vorm van aandachtstraining, gericht op het herkennen en doorbreken van onbewuste, reflexmatige gedachtenpatronen en reacties. Het is een krachtige techniek om lichaam en geest op te laden. Mindfulness brengt mensen op een nieuwe manier in verbinding met zichzelf en anderen. Tijdens deze vrijblijvende oriëntatiebijeenkomst maak je kennis met mindfulness.

Voorlichting Mindfulness - Lees verder...

Marketing yourself & your research

Tijdens deze training krijg je een beter beeld van je ambities en de mogelijkheden om deze te realiseren. Wil je verder in de wetenschap of werk je liever buiten de academische wereld? Hoe bouw je tijdens congressen waardevolle contacten op? Hoe verdedig je je onderzoeksvoorstel bij een beursaanvraag? Hoe kun je via de media een grote publiek bereiken? Je leert jezelf en je onderzoek kort en aantrekkelijk te presenteren.

Marketing yourself & your research - Lees verder...

Mastering Mindfulness – The 8-week MBSR Programme

Mindfulness een vorm van aandachtstraining die is gericht op het herkennen en doorbreken van onbewuste, reflexmatige gedachtenpatronen en reacties. Het is een krachtige techniek om lichaam en geest op te laden. Mindfulness brengt mensen op een nieuwe manier in verbinding met zichzelf en anderen.

Mastering Mindfulness – The 8-week MBSR Programme - Lees verder...

Profileren, netwerken en solliciteren

Aan de hand van de thema’s profileren, netwerken en solliciteren leer je hoe jezelf met succes kunt presenteren op de arbeidsmarkt.

Profileren, netwerken en solliciteren - Lees verder...

Projectmatig creëren

In deze training leer je de basistechnieken van projectmanagement. Na deze training ben je in staat een eenvoudig project goed voor te bereiden en te begeleiden. Van start, planning en uitvoering tot afsluiting en evaluatie.

Projectmatig creëren - Lees verder...

Samenwerken: Leren van elkaar

Wij zijn allemaal verschillend. In sommige taken ben je heel goed en in andere taken is je collega beter. Om als team de beste resultaten neer te zetten, is het belangrijk om te weten waar je goed in bent en waarin je om hulp kunt vragen van je collega. In deze training leer je hoe je jouw verwachtingen in de samenwerking met je collega’s kunt bespreken.

Samenwerken: Leren van elkaar - Lees verder...

Timemanagement

Word je geleefd of neem je het heft in eigen hand? In deze training word je je bewust van de eigen tijdindeling en de redenen voor die indeling. Je wordt vaardig in het maken van een adequate tijdindeling voor de realisatie van gestelde doelen. Je vergroot je tevredenheid over de manier waarop je werkzaamheden regelt.

Timemanagement - Lees verder...

Werk-privébalans

Je hebt veel op je bord liggen en wilt alle ballen hoog houden. Soms merk je dat je hierdoor meer tijd besteedt aan je werk of andere aspecten in je leven, dan je zou willen. Je bent de balans even kwijt. Deze training helpt je om te ontdekken wat je écht wilt en hoe je daar meer tijd voor kunt vrijmaken.

Werk-privébalans - Lees verder...

Instapcursus een goed onderzoeksvoorstel schrijven

Hoe breng je jouw onderzoeksvoorstel onder de aandacht te midden van zoveel concurrentie? Een onderzoeksvoorstel is eigenlijk gewoon een offerte. In je voorstel moet je een oplossing voor een bestaand maatschappelijk of wetenschappelijk probleem geven. Het accent moet dan ook liggen op de essentie (jouw doel) en op de kwaliteit van de eindresultaten van het project. ‘Meer zeggen met minder woorden’ is het motto bij het schrijven van een onderzoeksvoorstel.

Instapcursus een goed onderzoeksvoorstel schrijven - Lees verder...

Omgaan met begeleiders

Veel promovendi worstelen met de vraag: hoe ga ik om met mijn begeleider(s)? Wat verwachten ze van me? Hoe stel ik iedereen tevreden? Waar ligt de grens tussen hun suggesties en mijn eigen beslissingen over mijn onderzoek? Hoe ga ik om met feedback of voortgangsbesprekingen? En met meningsverschillen, wrijving of conflicten? Je kunt leren hoe je tot een vruchtbare en effectieve relatie met je begeleiders komt.

Omgaan met begeleiders - Lees verder...

Wat een persoonlijkheid! (alleen voor vrouwen)

De KNAW wil vrouwelijke wetenschappers (promovendi en postdocs) helpen om zich krachtiger te presenteren, omdat dit goed is voor hun carrière. Daarom is deze cursusdag alleen bedoeld voor vrouwen. Zichtbaarheid en een sterke persoonlijke presentatie zijn essentieel bij bijvoorbeeld netwerkgesprekken, presentaties, sollicitatiegesprekken en leidinggevende functies.

Wat een persoonlijkheid! (alleen voor vrouwen) - Lees verder...

Wetenschappelijk schrijven in het Engels

In deze cursus leer je stap voor stap hoe je je eigen artikel kunt verbeteren. Dankzij onze beproefde aanpak zul je zien dat wetenschappelijk schrijven in het Engels helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Wetenschappelijk schrijven in het Engels - Lees verder...

Overtuigend presenteren met storytelling

In deze training leer je op een ontspannen en overtuigende wijze te presenteren. Je leert onder meer storytelling als presentatietechniek in te zetten.

Overtuigend presenteren met storytelling - Lees verder...

Leren workshops geven

In deze 2-daagse workshop leer je de belangrijkste vaardigheden om een professionele workshop te geven.

Leren workshops geven - Lees verder...

Zacht werken voor wetenschappers

Hard werken is de norm in de academische wereld. Competitie en publicatiedruk zorgen voor de nodige stress. Deze training biedt een effectieve combinatie van burn-outpreventie en loopbaanoriëntatie.

Zacht werken voor wetenschappers - Lees verder...

Hoe richt je je loopbaan in de wetenschap in?

Tijdens deze tweedaagse cursus ga je de uitdaging aan om buiten vaste kaders te denken en om vanuit een ander gezichtspunt te kijken naar je vaardigheden en de manier waarop je deze inzet.

Hoe richt je je loopbaan in de wetenschap in? - Lees verder...