Respectvol en daadkrachtig communiceren

Je wilt zowel naar anderen kunnen luisteren en diens mening afwegen, je grenzen aan kunnen geven en je daadkrachtig uitspreken. In deze training leer je met respect voor jezelf en de ander grenzen te herkennen en aan te geven, en tegelijkertijd in contact met de ander te blijven. Je leert om mee te bewegen met de ander en tegelijkertijd ruimte voor je eigen plan te houden.

Ook krijg je handvatten aangereikt om vanuit je ambitie prestaties neer te zetten, te leren inzien waar je grens ligt en daarover in gesprek gaan met je omgeving.

Doelgroep

Alle medewerkers van de KNAW die naar anderen willen luisteren, de mening en vraag van de ander willen afwegen, en tevens eigen doelen en ambities willen realiseren en grenzen willen bewaken. 

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Feedback geven aan collega’s en leidinggevenden;
  • Je grenzen herkennen en aangeven, met respect voor jezelf en de ander en tegelijkertijd open staan voor meningen en suggesties van anderen.

Je werkt aan je vaardigheden om op een vriendelijke manier je grenzen te bewaken en ontwikkelt een mindset van waaruit je je eigen energie bewaakt en je je impact vergroot. 

Praktische informatie

  • Duur: Twee bijeenkomsten van 10.00 – 16.30 uur. Na deze twee bijeenkomsten heb je nog een (telefonisch) gesprek met de trainster welke na de training in zal worden gepland.
  • Data: 7 en 26 juni 2018
  • Taal: Nederlands
  • Locatie: Amsterdam
  • Groepsgrootte: maximaal 12 personen 

Aanvragen van financiering

Het Lokaal Overleg (vertegenwoordigers van vakbonden en werkgever) vindt duurzame loopbaanontwikkeling belangrijk. Daarom hebben ze hiervoor financiële middelen gereserveerd waarop je als medewerker van de KNAW een beroep kunt doen.