Wat een persoonlijkheid! (alleen voor vrouwen)

De KNAW wil vrouwelijke wetenschappers (promovendi en postdocs) helpen om zich krachtiger te presenteren, omdat dit goed is voor hun carrière. Daarom is deze cursusdag alleen bedoeld voor vrouwen. Zichtbaarheid en een sterke persoonlijke presentatie zijn essentieel bij bijvoorbeeld netwerkgesprekken, presentaties, sollicitatiegesprekken en leidinggevende functies. 

Sommige mensen hebben gewoon charisma. Ze vullen de ruimte met hun aanwezigheid, eisen de aandacht op en weten anderen te overtuigen. Hoe doen ze dat? Charisma is iets wat je kunt leren!

Doelgroep

Vrouwelijke wetenschappers (promovendi en postdocs).

Programma

Tijdens deze leuke, zeer actieve cursusdag onderzoeken we wat charisma is en hoe je het kunt ontwikkelen. We gebruiken wetenschappelijke kennis over de effecten van lichaamstaal en je leert hoe je daar bewust gebruik van kunt maken. We laten zien wat de effecten zijn van je houding, bewegingen, gebaren en de toon en hoogte van je stem. Wist je dat lichaamstaal voor een groot deel bepaalt of een sollicitant wordt aangenomen? En dat een 'krachtige houding' direct kan zorgen voor meer zelfvertrouwen en betere prestaties? 

Samen met een professionele trainingsacteur worden situaties geoefend waarin charisma van belang is, zoals een presentatie voor een subsidieverlener, een sollicitatiegesprek, een netwerkgesprek, enz. Je kiest uiteraard zelf welke situatie je wilt oefenen. Leer hoe je geloofwaardig, betrouwbaar, zelfverzekerd en sympathiek overkomt: laat de wereld zien wie je echt bent! 

Praktische informatie

  • Duur: Eén bijeenkomst van 10.00-17.00 uur
  • Data: nog niet bekend
  • Taal: Engels
  • Locatie: Utrecht
  • Groepsgrootte: maximaal 12 personen

Aanvragen van financiering

De KNAW en de vakbonden vinden duurzame loopbaanontwikkeling belangrijk. Daarom hebben ze hiervoor financiële middelen gereserveerd waarop je als medewerker van de KNAW een beroep kunt doen.