Loopbaanonderhoud

In deze training leer je zelf de regie over je loopbaan te behouden. Niet omdat je nú de stap naar buiten wilt zetten, maar om te zorgen dat je nu en over een aantal jaren nog steeds met plezier werkt. Om zelf het roer in handen te kunnen houden. Zo kun je met een gerust hart naar de toekomst kijken.

Het is best lastig om in alle drukte zicht te houden op hoe je kwaliteiten en ambities zich hebben ontwikkeld. Waar liggen de mogelijkheden in de toekomst? Hoe pak je dat aan? In deze combinatie van een workshop, zelf thuis aan de slag gaan met een aantal gerichte oefeningen en een individuele terugkoppeling, kun je zorgen voor de update in je werk. Het gaat om jouw inzicht, waardoor je weer beter in gesprek kunt gaan over jouw ontwikkeling in je werk. 

De workshop biedt je:

  • Inzicht in de aspecten van loopbaanonderhoud;
  • Een update van jouw eigen ontwikkelingen, jouw kwaliteiten en verlangens;
  • Inzicht in jouw mogelijkheden om te sturen, zodat je nu en in de toekomst prettig werkt. 

Doelgroep

Alle medewerkers van de KNAW die de regie over hun loopbaan willen behouden en willen verkennen wat jij in jouw situatie nodig hebt om je te kunnen blijven ontwikkelen.

Programma

Tijdens de workshop leer je hoe je onderhoud aan je loopbaan kunt plegen. Met die kennis ga je thuis verder aan de slag, in ongeveer twee uur. Je bespreekt de resultaten in een vervolg op de workshop in een één op één gesprek van ongeveer 45 minuten met de trainer/coach, waarbij je vrij kunt sparren, omdat die informatie nooit gedeeld zal worden met derden. 

Voor wie daar behoefte aan heeft, is er bovendien de mogelijkheid een individuele coachingsessie in te plannen van 75 tot 90 minuten. Je hoeft hiervoor geen aparte aanvraag in te dienen; je maakt direct een afspraak met het coachingsbureau. Ook bij deze sessies geldt natuurlijk dat er geen terugkoppeling aan de werkgever gegeven wordt, noch over de inhoud, noch over wie er gebruik van maakt. Zo kun je vrijblijvend een keer uitgebreid sparren over de thema’s rondom werk en jouw toekomst, die jou bezighouden.

Praktische informatie

  • Duur: Eén bijeenkomst van 14.00 – 17.00 uur en op een latere datum een één op één gesprek van ongeveer 45 minuten met de trainer/coach
  • Data: Volgt binnenkort
  • Taal: Nederlands
  • LocatieVolgt binnenkort
  • Groepsgrootte: maximaal 17 personen

Aanvragen van financiering

De KNAW en de vakbonden vinden duurzame loopbaanontwikkeling belangrijk. Daarom hebben ze hiervoor financiële middelen gereserveerd waarop je als medewerker van de KNAW een beroep kunt doen.