Communicatiestijlen

De training Communicatiestijlen gaat over het zenden en ontvangen van informatie. Op welke manier verzend ik eigenlijk mijn eigen informatie en hoe ontvang ik het liefst de informatie van een ander? En hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn informatie goed aankomt bij de ander waardoor we sneller en met minder energie meer kunnen bereiken?

Soms doen we ons uiterste best om de ander te vertellen wat we graag willen, maar komt onze boodschap toch niet over en krijgen we iets anders dan we bedoelden. Dit gebeurt ons allemaal wel eens. In de meeste gevallen ontstaat ‘miscommunicatie’ niet zozeer uit de inhoud, maar uit de manier waarop er wordt gecommuniceerd. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor hoe we informatie verzenden en ontvangen en die kan afwijken van de manier van onze collega’s en gesprekspartners.

Doelgroep

Alle medewerkers van de KNAW

Programma

In deze training leer je je eigen communicatiestijl herkennen en leer je inspelen op de stijl van de ander. Aan de hand van een stijlentest, oefeningen en praktijksituaties leer je in één dag alle basisbeginselen om meer te halen uit de communicatie met een collega, je team of een privépartner.

Praktische informatie 

  • Duur: Eén bijeenkomst van 9.00-17.30 uur
  • Datum: 6 november 2018 (Engels)
  • Locatie: Leiden (6 november)
  • Groepsgrootte: maximaal 15 personen

Aanvragen van financiering

De KNAW en de vakbonden vinden duurzame loopbaanontwikkeling belangrijk. Daarom hebben ze hiervoor financiële middelen gereserveerd waarop je als medewerker van de KNAW een beroep kunt doen.

Aanvragen training 6 november 2018 in Leiden (Engels)