KNAW Sara van Dam projectbeurs

Onderzoekers die minder dan tien jaar geleden zijn gepromoveerd komen in aanmerking voor een Sara van Dam projectbeurs. De projectbeurs is bedoeld voor een wetenschappelijk onderzoeksproject naar de ontwikkeling van kinderen die opgroeien in Nederland of in Israël. Het project wordt bij voorkeur uitgevoerd in samenwerking met een (jonge) onderzoeker die werkzaam is aan een wetenschappelijke instelling in Israël.

Eind 2013 heeft de KNAW de nalatenschap van de heer drs. Jacob van Dam (1934-2013) ontvangen. Naar zijn wens heeft de KNAW het Sara van Dam z.l. Fonds ingesteld, vernoemd naar zijn in 1927 overleden tante. Het fonds maakt deel uit van het KNAW Fonds Gedragsonderzoek.

Wat kunt u aanvragen?

Een onderzoeker kan tussen de € 20.000 en € 100.000 aanvragen als bijdrage aan een onderzoeksproject. Het onderzoeksproject duurt maximaal twee jaar.

Vakgebieden

De ontwikkeling van kinderen die opgroeien in Nederland of in Israël. Enkele voorbeelden zijn: onderzoek bij kinderen naar gehechtheid, verwerking van trauma in of door geweld, gevolgen van kindermishandeling, interpersoonlijke relaties en cognitieve ontwikkeling. Gedragswetenschappelijk onderzoek met een neurobiologische component is een pre.

Voor wie?

Onderzoekers die niet langer dan tien jaar geleden zijn gepromoveerd met een aanstelling bij een wetenschappelijke instelling in Nederland. De aanvrager werkt bij voorkeur samen met een (jonge) onderzoeker die werkzaam is aan een wetenschappelijke instelling in Israël.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt geen aanvragen meer indienen.