KNAW Van der Gaag beurs

Jonge wetenschappers in Nederland die onderzoek doen op het gebied van biologische, psychologische en sociale determinanten van menselijk gedrag komen in aanmerking voor een KNAW Van der Gaag beurs. De beurs is bedoeld voor een wetenschappelijk onderzoeksproject in het buitenland of een werkbezoek aan een buitenlandse instelling.

Het Van der Gaag Fonds is opgericht in 1988 door ir. J.M. Verhoog en in 1993 overgedragen aan de KNAW.

Wat kunt u aanvragen?

Een financiële bijdrage aan een onderzoeksproject of werkbezoek in het buitenland dat een vernieuwende bijdrage levert aan onderzoek naar biologische, psychologische en sociale determinanten van menselijk gedrag in Nederland. De periode voor een buitenlands wetenschappelijk onderzoek of werkbezoek bedraagt minimaal 1 maand en maximaal 4 maanden aaneengesloten.

Reiskosten voor de heen- en terugreis, accommodatiekosten in het buitenland en een vergoeding voor kosten levensonderhoud tijdens het verblijf in het buitenland komen onder voorwaarden voor een financiële bijdrage in aanmerking.

Voor de aanvraagronde 2021 is er maximaal € 56.400 beschikbaar.

Vakgebieden

Biologie; psychologie; sociologie

Voor wie?

Promovendi of onderzoekers verbonden aan een Nederlandse onderzoeksinstelling die maximaal vier jaar geleden zijn gepromoveerd. Er geldt een extensieregeling (pdf).

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt geen aanvragen meer indienen. De volgende ronde start in het najaar van 2023.