Olivier l’Haridon

Olivier l'Haridon heeft de Descartes-Huygensprijs 2016 gewonnen. Hij krijgt de prijs voor zijn excellente onderzoek en zijn bijdrage aan de Frans-Nederlandse samenwerking.

Met de Descartes-Huygensprijs wil l'Haridon een intensieve samenwerking voortzetten met de Erasmus Universiteit. Die samenwerking kan onder andere leiden tot de ontwikkeling van nudge-technieken en digitale middelen, die mensen helpen bij het nemen van beslissingen in onzekere, veranderende situaties.

Over de laureaat

Olivier l’Haridon (1972) is hoogleraar economie aan de Université de Rennes in Bretagne, Frankrijk. L'Haridon is gedragseconoom. Hij combineert arbeidseconomie en besliskunde met onderzoek in de experimentele economie. Op dit moment is l'Haridon onder andere bezig met onderzoek naar de perceptie op de kosten en effecten van interventies in de gezondheidszorg.

De jury is onder de indruk van de belangwekkende publicaties en van de langdurige en continue samenwerking van l'Haridon met Nederlandse onderzoekers, promovendi en masterstudenten.