Joost Snijder

Joost_Snijder_by_Jussi_Puikkonen_DSC8088_480x300.jpg

Joost Snijder (29) krijgt de Heineken Young Scientists Award 2018 in het domein Medical/Biomedical Sciences voor de toepassing van geavanceerde microscopische technieken om de moleculaire werking van onder meer virussen te bestuderen.

De jury noemt Joost Snijder een uitzonderlijk getalenteerde, creatieve, onafhankelijk denkende en opererende onderzoeker met visie en grote durf. Al op zeer jonge leeftijd heeft hij niet alleen een groot aantal publicaties in toonaangevende vakbladen op zijn naam staan, maar initieerde hij ook samenwerkingsprojecten met gerespecteerde internationale instituten als het Max Planck Institute of Biochemistry en het Scripps Institute.

Snijder studeerde biomoleculaire wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Aan die universiteit promoveerde hij in 2015 op een studie naar moleculaire mechanismen van virussen door middel van massaspectrometrie.

Persfoto's

  

Download een foto van hoge resolutie van onze Flickr-pagina's. Vermeld bij gebruik van de portretfoto: Jussi Puikkonen/KNAW

Neem voor foto's in tif-formaat contact op met .