Maartje van der Woude

Maartje_van_der_Woude_by_Jussi_Puikkonen_DSC8930_480x300.jpg

Maartje van der Woude (37) krijgt de Heineken Young Scientists Award 2018 in het domein Humanities voor haar onderzoek naar de wisselwerking tussen het recht en het publieke debat rond thema’s als terrorisme, migratie en grensoverschrijdende criminaliteit.

Maartje van der Woude vestigt de aandacht op thema’s zoals etnisch profileren en opvang voor vluchtelingen. De jury roemt haar als een uitzonderlijk en aanstekelijk wetenschappelijk talent, een eigenzinnig, gedreven wetenschapper die ook aansprekend contact zoekt met de samenleving, onder meer via debatten en een blog.

Maartje van der Woude is hoogleraar rechtssociologie aan de Universiteit Leiden. Ze is daarnaast verbonden aan het Centre International de Criminologie Comparee van Université de Montreal (Canada) en het Department of Criminology and Sociology of Law van de University of Oslo (Noorwegen). 

Van der Woude studeerde rechten en criminologie aan de Universiteit Leiden en promoveerde in 2010 aan die universiteit op een proefschrift over de totstandkoming van antiterrorismewetgeving in Nederland.

Persfoto's

  

Download een foto van hoge resolutie van onze Flickr-pagina's. Vermeld bij gebruik van de portretfoto: Jussi Puikkonen/KNAW

Neem voor foto's in tif-formaat contact op met .