Marie-José van Tol

Marie_Jos_Tol_by_Jussi_Puikkonen_DSC9029_480x300.jpg

Marie-José van Tol (37) krijgt de Heineken Young Scientists Award 2018 in het domein Social Sciences voor haar onderzoek naar de vele factoren die bijdragen aan het ontstaan van depressies en andere psychiatrische aandoeningen.

De jury noemt Marie-José van Tol een getalenteerd, creatief en gedreven onderzoeker die niet alleen vele disciplines combineert, maar ook in andere opzichten een verbinder is. Zo is ze een van de oprichters en op dit moment voorzitter van de Young Academy Groningen.

Marie-José van Tol is universitair docent en onderzoeker aan de sectie neuropsychologie van de afdeling neurowetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen. 

Van Tol studeerde klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht. In 2011 promoveerde ze aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over MRI-onderzoek bij patiënten met depressie of angststoornissen.

Persfoto's

  

Download een foto van hoge resolutie van onze Flickr-pagina's. Vermeld bij gebruik van de portretfoto: Jussi Puikkonen/KNAW

Neem voor foto's in tif-formaat contact op met .