Heineken Young Scientists Awards

De Heineken Young Scientists Awards zijn bedoeld als extra stimulans voor het talent van de volgende generatie onderzoekers. De Awards worden tegelijk met de internationale Heinekenprijzen uitgereikt aan jonge, veelbelovende wetenschappers die door excellent onderzoek een voorbeeldfunctie vervullen voor andere jonge wetenschappers.

De Heineken Young Scientists Award bestaat uit een speciaal ontworpen kunstwerk door Jeroen Henneman en een geldbedrag van 10.000 euro. De prijzen worden gefinancierd door de Stichting Alfred Heineken Fondsen.

Wetenschapsdomeinen

Er worden vier Awards toegekend, één per domein:

  • Humanities
  • Social Sciences
  • Medical/Biomedical Sciences
  • Natural Sciences

Voor wie?

Jonge onderzoekers die excellente wetenschappelijke prestaties verrichten en daarmee een voorbeeld zijn voor andere jonge wetenschappers. Kandidaten zijn werkzaam aan een Nederlandse onderzoeksinstelling. Kandidaten zijn tussen de drie en acht jaar vóór de uitreiking van de prijzen gepromoveerd.

Nominatie en uitreiking

De Heineken Young Scientists Awards maken deel uit van de tweejaarlijkse Heinekenprijzen voor Wetenschap en Kunst, in totaal tien prijzen.

 

Voor de selectieronde 2022 kunnen geen nominaties meer worden ingediend.

De Heineken Young Scientists Awards 2022 worden op 29 september 2022 uitgereikt, tijdens de feestelijke uitreiking van de Heinekenprijzen 2022 en Heineken Young Scientists Awards 2022.