KNAW Onderwijsprijs

De Akademie van Wetenschappen wil met de KNAW Onderwijsprijs de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs stimuleren en benadrukken. Inspirerend onderwijs legt de basis voor de ontwikkeling van wetenschap nu en in de toekomst.

De KNAW Onderwijsprijs gaat jaarlijks naar de twaalf beste profielwerkstukken (vwo) van Nederland.

De winnende leerlingen ontvangen een studiebeurs, bestemd voor het eerste studiejaar aan een Nederlandse universiteit of hogeschool of aan een buitenlandse onderwijsinstelling van vergelijkbaar niveau. De eerste prijs bedraagt 2000 euro, de tweede prijs 1500 euro en de derde prijs 1000 euro. Bovendien ontvangen zij een oorkonde van de Akademie.

De Akademie van Wetenschappen wil met de KNAW Onderwijsprijs de aandacht vestigen op de grote betekenis van docenten die leerlingen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. De begeleidende docenten winnen een feestelijke middag bij de KNAW.

De scholen ontvangen een plaquette van de KNAW.

De KNAW Onderwijsprijs is ingesteld in 2008 ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van de Akademie. Zie de website van de KNAW Onderwijsprijs voor meer informatie over inzenden, jurering en praktische zaken.

Vakgebieden

Profielen vwo: Natuur en Techniek (N&T); Natuur en Gezondheid (N&G); Economie en Maatschappij (E&M); Cultuur en Maatschappij (C&M)

Voor wie?

6 vwo-leerlingen, docenten, scholen

Nominatie

De volgende nominatieronde start in december 2020