Recente toekenningen uit de Fondsen van de KNAW

KNAW Fonds Ecologie 2019

Eenentwintig jonge onderzoekers kunnen in 2019 ecologisch veldwerk uitvoeren in binnen- of buitenland of onderzoek doen aan een universiteit buiten Nederland met een bijdrage uit het KNAW Fonds Ecologie. Een financiële bijdrage bedraagt maximaal negenduizend euro.

Dobberke Stichting 2018

De Dr. J.L. Dobberke Stichting voor Vergelijkende Psychologie bevordert onderzoek naar gedragsbiologie bij levende wezens, in het bijzonder diergedrag. De Stichting is opgericht in 1950 door mejuffrouw S.L. van Stolk en in 2005 ondergebracht bij de KNAW.

KNAW Ter Meulen beurs 2018

Zesentwintig jonge veelbelovende onderzoekers op het terrein van de kindergeneeskunde en verwante vakgebieden kunnen het komende jaar met een KNAW Ter Meulen beurs naar het buitenland voor een wetenschappelijk onderzoeksproject.

KNAW Van Leersum beurs 2018

Negen jonge veelbelovende onderzoekers op het terrein van de neurologie, radiologie en farmacie (inclusief het onderzoek aan medicinale planten) kunnen dit jaar met een KNAW Van Leersum beurs naar het buitenland voor een wetenschappelijk onderzoeksproject.

KNAW Fonds Ecologie 2018

Eenentwintig jonge onderzoekers kunnen in 2018 ecologisch veldwerk uitvoeren in binnen- of buitenland of onderzoek doen aan een universiteit buiten Nederland met een bijdrage uit het KNAW Fonds Ecologie.

KNAW Fonds Staatsman Thorbecke 2018

Het KNAW Fonds Staatsman Thorbecke stelt vijf gevestigde wetenschappers in staat om een postdoc aan te stellen voor een onderzoeksproject dat raakt aan het gedachtegoed van de voormalige staatsman.

Sara van Dam projectbeurs 2017

Zeven jonge onderzoekers op het terrein van de gedragswetenschappen werken aan een onderzoeksproject op het gebied van de ontwikkeling van kinderen in Nederland en/of Israël met een Sara van Dam projectbeurs, verstrekt door de KNAW. Zij voeren het project uit in samenwerking met onderzoekers aan instituten in Israël.

KNAW Van der Gaag beurs 2017

Twaalf jonge onderzoekers op het terrein van de gedragswetenschappen gaan het komende jaar op bezoek bij een onderzoeksinstelling in het buitenland met een KNAW Van der Gaag beurs.