De KNAW en het coronavirus

Op deze pagina laten we de activiteiten van de KNAW in coronatijd zien. Mocht u suggesties hebben voor andere passende onderwerpen of rubrieken, dan kunt u deze insturen naar de afdeling Communicatie en Informatievoorziening via .

 

Vragen over vaccinatie en het coronavirus

Tijdens en na het webinar Het nieuwe coronavirus en de feiten over vaccinatie kwamen er veel vragen vanuit het publiek over het nieuwe vaccin. Medische experts van de KNAW gaven antwoord. Bekijk alle vragen en antwoorden.

Vaccineren of niet: wat zegt de wetenschap?

Een brochure van de KNAW

Hoe werkt vaccineren? Hoe veilig zijn vaccins? Laten we ons wel of niet vaccineren? Over deze vragen heeft het Domein Medische, Medisch-Biologische en Gezondheidswetenschappen van de KNAW een publieksbrochure uitgebracht.

NWA livesessies op Facebook en Instagram

21 januari 2021 - Een veilig vaccin in recordtijd, hoe kan dat? - Vraag het de wetenschap!

Het vaccin voor het coronavirus is overal in het nieuws. De één kan niet wachten tot het er is, de ander heeft twijfels of moet er niet aan denken. In deze Facebook livesessie praten we met wetenschappers Patricia Bruijning en Hans van Vliet over het ontwikkelen van een vaccin en wat daar allemaal bij komt kijken.

28 januari 2021- Mag ik als ik gevaccineerd ben weer naar festivals?

Wat moet er allemaal nog gebeuren voordat er een vaccin beschikbaar is voor ook jonge mensen, praten we over een paar maanden of zelfs jaren? Is het realistisch om te denken dat we deze zomer weer met elkaar kunnen dansen tijdens Lowlands? In deze livesessie op Instagram stelt directeur Lowlands Eric van Eerdenburg alle vragen aan wetenschapper Marc Bonten.

De KNAW is partner in de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).