Publieke discussie

Op deze pagina treft u de vragen aan over de vaccinatie en het coronavirus in de rubriek 'Publieke discussie'.

Vraag 57

Ik kreeg van een goede kennis het youtube interview met Theo Schetters toegestuurd. Bij het beluisteren raakte ik ernstig geïrriteerd door het mijns inziens hoge gehalte aan vooringenomen en vertekende informatie. Wellicht kan het panel van de webinar daar eens op reageren?

Het relaas van Schetters is inderdaad vooringenomen, vertekend en intern inconsistent. Zie ook het antwoord op vraag 51

Vraag 58

Ik heb een interview met professor Theo Schetters gezien en die schept een heel ander beeld dan in het KNAW-webinar. Vooral het (gelukkig) beperkte aantal mensen dat daadwerkelijk lichte respectievelijk zware ziekteverschijnselen liet zien in de Pfizer-studie,vond ik opmerkelijk. Met de info vanuit het KNWA-webinar erbij, ontstaat een behoorlijk afwijkend beeld over vaccinatie. Ik zou graag horen vanuit de KNAW hoe men tegen de door Schetters beweerde zaken aankijkt. Want ik vind de conclusies die hij trekt behoorlijk schokkend zonder dat ik direct twijfel aan zijn goede intenties.

Zie antwoorden op vraag 51 en 57.

Vraag 59

Wat zijn volgens jullie de grootste misverstanden die een eigen leven gaan leiden bij mensen en in de media  en wat kunnen we daar tegenover zetten?

Afgezien van samenzweringstheorieën, betreffen de meeste misverstanden de vermeende onveilighied van de vaccins en de achterdocht dat ze niet goed kunnnen zijn omdat ze zo snel ontwikkeld zijn. Ook de foutieve gedachte dat RNA-vaccins je DNA veranderen is zeer hardnekkig.

Vraag 60

Er is een complottheorie die stelt dat er een rfid-nanochip in de vaccins of in de naalden zou zitten. Is dit uitgesloten ? En is het mogelijk dat het enzym luciferase in het vaccin zit?

Vaccins worden niet alleen door de EMA gecontroleerd, maar ook door andere organisaties die allemaal (bij wet) financieel onafhankelijk zijn. Het enzym luciferase is niet aanwezig in vaccins. Dat zou makkelijk te zien zijn en inmiddels ook al lang opgemerkt zijn door de vele onafhankelijke testorganisaties in de wereld. Dit geld ook voor nanochips. Die zouden dan veel kleiner dan een naald moeten zijn (lastig) en apart in naalden verpakt moeten worden (wat de naald aardig duur maakt en ook al lang al door anderen gezien moeten zijn). En het zou geen enkel doel dienen, want chips doen niets  zonder dat er electiciteit doorheen gaat. Dus onzin om een heleboel redenen.