Expeditie Moendoes

Expeditie Moendoes is een spel waarbij leerlingen wetenschappers worden en een nieuwe planeet in kaart brengen. Op een speelse manier maken ze zo kennis met de essentie van wetenschap. Er zijn varianten voor het basis- en voortgezet onderwijs. Het spel is vertaald in het Engels.

Expeditie Moendoes

Een team wetenschappers uit allerlei vakgebieden wordt vanaf de aarde op expeditie gestuurd. Hun missie: zoek een planeet waar mensen kunnen wonen. Tijdens de missie stuit het team op een onbekende planeet met intelligente bewoners, die hun planeet Moendoes noemen. De wetenschappers gaan op onderzoek uit: hoe zit het hier met de zwaartekracht? Zijn er seizoenen? Zijn de lokale dieren gevaarlijk? Hoe zit de taal van de bewoners in elkaar? En wat betekenen die gele driehoekjes eigenlijk?

De Praktijk bedacht en ontwikkelde het spel in opdracht van De Jonge Akademie.

Vanaf de verschijning in 2011 is Expeditie Moendoes razend populair. Honderden schoolklassen in de onderbouw van het vmbo, havo en vwo en in de hoogste groepen van het primair onderwijs hebben het spel al gespeeld. 

Het fysieke spel is uitverkocht. De verschillende varianten (primair onderwijs, secundair onderwijs, Engelstalig) zijn als zip-bestand te downloaden van de website van De Jonge Akademie. Aan een online-versie wordt gewerkt.