Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud
13 september 2021

KNAW installeert 23 nieuwe leden

    Tijdens de bijeenkomst op 13 september zijn de drieëntwintig nieuwe KNAW-leden van het jaar 2021 geïnstalleerd. Leden worden geselecteerd op grond van hun wetenschappelijke prestaties en zijn lid voor het leven.

    De bijeenkomst vond dit jaar hybride plaats. De nieuwe leden waren fysiek aanwezig en werden in de Tinbergenzaal van het Trippenhuis geïnstalleerd door president Ineke Sluiter. Het publiek kon online meekijken. De drieëntwintig nieuwe leden hebben elk een video gemaakt waarin ze vertellen over zichzelf en hun werk. Deze zijn hieronder te zien.

    Gedrags-, Maatschappij- en Rechtswetenschappen

    Gerard van den Berg, Jan Willem Duyvendak, Bernet Elzinga, Thea Hilhorst, Deanne den Hartog en Jolanda Jetten (buitenlands lid) zijn de nieuwe leden in de Gedrags-, Maatschappij- en Rechtswetenschappen.

    Geesteswetenschappen

    De nieuwe leden bij het domein Geesteswetenschappen zijn Susanne Janssen, Inger Leemans en Miguel John Versluys.

    Medische, Medisch-Biologische en Gezondheidswetenschappen

    In het domein Medische, Medisch-Biologische en Gezondheidswetenschappen zijn Pancras Hogendoorn, Ton Schumacher, Eline Slagboom, Marc Bonten, en Vishva Dixit (buitenlands lid) als nieuwe KNAW-leden geïnstalleerd.

    Natuur- en Technische Wetenschappen

    Binnen de Natuur- en Technische Wetenschappen mogen Thomas Bäck, Ron Heeren, Jana Roithova, Ignas Snellen, Dolf Weijers, Guido van der Werf en Conny Aerts (buitenlands lid) zich sinds vandaag lid van de KNAW noemen.

    Domeinoverstijgende plaatsen

    Serge Hoogendoorn en Rineke Verbrugge zijn geïnstalleerd als KNAW-lid op een domeinoverstijgende plaats.

    Blijf op de hoogte

    Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.