Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud
1 september 2021

Scheidend KNAW-directeur Mieke Zaanen geridderd

    Scheidend algemeen directeur van de KNAW Mieke Zaanen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de koninklijke onderscheiding tijdens haar officiële afscheid op 31 augustus uit handen van de Amsterdamse locoburgemeester Simone Kukenheim.

    Mede dankzij het doortastende en behoedzame optreden van Mieke Zaanen, haar verbindende kracht en oog voor de menselijke maat is het Trippenhuis na een complexe verbouwing een open en uitnodigend gebouw voor wetenschap en kunst geworden. Een gebouw dat prestigieuze prijzen heeft ontvangen. Ook zijn onder haar leiding de relaties van de KNAW met de stad Amsterdam, de universiteiten en de KNAW en het Ministerie van OCW versterkt.

    Mieke Zaanen neemt afscheid wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Wilma de Koning heeft haar per 1 juli opgevolgd.

    Orde van Oranje-Nassau

    De onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. 

    Blijf op de hoogte

    Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.